Weblog

Zomer in oktober

IJsselstein - 6 november 2022

We zitten inmiddels alweer een paar dagen in november en vandaag is het koud en nat. Wat een verschil met vorige week zondag. Toen zaten we nog buiten op een terrasje in jet zonnetje te lunchen in Utrecht. Heerlijk was het.

Terasje in Utrecht

Oktober 2022 was met 13,1 weer warmer dan gebruikelijk. Het was goed voor een 6e plaats op de lijst van warmste oktobers. Vooral de laatste dagen van oktober werden er diverse dagrecords gebroken en was het ruim boven de 20 graden. Op zich is dat op di moment niet zo erg gezien de hoge energieprijzen van dit moment, maar we zien hier toch wel duidelijk tekenen van de verandering van het klimaat.

Ik ben heel benieuwd wat de winter verder gaat brengen.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Vakantie in Plasmolen del Sol

IJsselstein - 7 augustus 2022

Zoals gebruikelijk zijn wij de tweede en derde week van juli weer op vakantie naar "Camping De Geuldert" in Plasmolen geweest. Het weer die weken was zeer goed te noemen met als uitschieter de 38 graden in de tweede week op dinsdag. We waanden ons in Plasmolen del Sol. Dit jaar ging eindelijk de Vierdaagse van Nijmegen en de Vierdaagsefeesten die erbij horen weer door. Hoewel, De Vierdaagse werd een Driedaagse vanwege de hitte op de eerste startdag. De organisatie durfde het niet aan om de lopers op pad te laten gaan. De Vierdaagsefeeste, die zeven dagen duren, gingen wel gewoon door en daar zijn zo'n 1,5 miljoen mensen in totaal op af gekomen. Wij zijn ook een paar keer geweest en hebbben weer genoten van verschillende optredens, waaronder Pater Moeskroen. Was erg gezellig. Later op de avond wilden we ook nog even bij een ABBA coverband kijken maar dat was ons echt te druk en zijn we weggegaan.

Pater Moeskroen vierdaagsefeesten

Verder hebben we lekker gewandeld in de vakantie. We hebben de route van de derde dag van de Vierdaagse in twee dagen gewandeld. Dat was wel leuk om te doen. Vanaf de camping naar Nijmegen gewandeld via Groesbeek en de Zevenheuvelenweg. In Nijmegen hadden we en overnachting geboekt en de volgende ochtend hebben we de route weer terug gewandeld. Verder zijn we naar het "Louwman museum" geweest. Het Louwman Museum is een museum voor automobielen in Den Haag. Het Louwman Museum heeft als doel een beeld te geven van wat de automobielindustrie sinds 1887 heeft voortgebracht. De verzameling van ruim 275 auto's is vanaf 1934 verzameld door twee generaties van de familie Louwman. Er was op dat moment ook een expositie "F1 legends". Bij deze expositie worden de F1 auto's uit de periode 1948 tot 1970 getoond die Formule 1 wedstrijden op Zandvoort hebben verreden. Was erg leuk om te zien al die oude auto's. Je kan bijna niet geloven dat sommige automobielen ook echt rondgereden hebben.

Louwman Museum Louwman Museum
Auto uit 1887 Amerikaanse ladderwagen uit 1922

Louwman Museum Louwman Museum
Elvis Presley's Cadillac F1 auto's die in de periode 1948 tot 1970 op Zandvoort hebben gereden

En afgelopen maandag weer met frisse tegenzin naar het werk gegaan. Ach ja, dat hoort erbij. Op naar de volgende vakantie.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

The Best of Britain, the fifth

IJsselstein - 19 juni 2022

Op 31 maart van dit jaar zouden we in het "Fulcotheater" in IJsselstein weer naar The Best of Britain gaan. Helaas ging dit niet door door een coronageval binnen de band. Men kon geen datum meer vinden om de show in het "Fulcotheater" te herplannen. We zijn toen maar op zoek gegaan naar een theater waar ze nog kaartjes hadden. En die hadden we snel gevonden. gisterenavond zijn we alsnog naar de "Best of Britain - the 5th" in het "Muntheater" in Weert geweest. Met een hotelovernachting bij "Hostellerie Munten", ook in Weert. Een prima hotel die op loopafstand ligt van het theater. Ideaal dus.

De Best of Britain is in 2012 opgericht door Syb van der Ploeg, die er een avondvullende voorstelling van maakte met de allergrootste hits van Engelse bodem. Dit doet hij samen met Maarten Peters, Brenda Bee en Edward Reekers en hun 5-koppige live band. En ook gisterenavond maakten ze er weer een geweldige show van. Nummers van ondermeer The Beatles, Elton John, Mary Hopkin, The Stones, Deep Purple, Queen, Tom Jones, Sting, Beverly Craven e.v.a. werden met veel enthousiasme en mooi gezongen. Ze hebben er duidelijk plezier in op het podium.

The best of Brittain 2022

Het Munttheater is een mooi, niet zo'n groot theater. De foyer is leuk opgezet met allerlei zitjes. De stoelen in de zaal staan in een half rondje en wij hadden de eerste twee stoeltjes op de eerste rij. Normaal gesproken zijn dat prima plekken in een theater, maar hier bleek dat niet echt het geval te zijn. We zaten bijna met onze neus op het podium. Ik heb de schoenen heel goed kunnen bestuderen. Edward Reekers had twee paar mooie exemplaren aan tijdens de show. Je moest echt omhoog kijken de show te kunnen zien en het zaalgeluid ging eigenlijk over ons heen, waardoor wij het podiumgeluid te horen kregen. Maar ondanks dat hebben we toch genoten van de show. Mochten we ooit nog een keertje in dit theater komen, gaan we een paar rijen naar achteren zitten. De service was verder perfect in het theater. Het was dik boven de 30 graden gisteren en heel benauwd. Bij de ingang van de zaal hadden ze flesjes water neergezet die je mocht meenemen naar binnen. Dat is nou service.

Over twee jaar weer? Ik hoop het wel.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Wandeltocht van IJsselstein naar Plasmolen

IJsselstein - 30 mei 2022

Aangezien we veel wandelen, zijn we vorig jaar op het idee gekomen om een keertje vanuit IJsselstein naar Camping "De Geuldert" in Plasmolen te lopen. Je moet zo af en toe toch een doel hebben om te wandelen. Afgelopen week was het zover. Rugzak op en lopen maar.

Trekkershut Culemborg De eerste dag (zaterdag 21 mei) ging van IJsselstein naar Culemborg. In Vianen hielden we even een lunchpauze om vervolgens verder te wandelen naar Fort Everdingen, een fort gelegen langs de Lek tussen Everdingen en Culemborg. Tegenwoordig is er een camping, bierbrouwerij, winkel en proeflokaal gevestigd. Wij hebben er op het terras een drankje genomen. Daarna konden we ons opmaken voor de laatste 3,5 kilometer om daarna aan te komen in Culemborg. In Culemborg hadden we op Camping "De Helling" een trekkershut in de vorm van een wijnvat gehuurd. Wij kregen trekkershut Witte Wijn. De camping is gelegen aan een jachthaven. 's Avonds hebben we lekker gegeten en geborreld bij Tapperij "De Poortwachter" , op het plein in het centrum van Culemborg. Dit stukje van de route was 19,54 km.

Flipje in Tiel De volgende dag ging de tocht verder naar Tiel. We gingen nu dwars door de Betuwe. We hebben aardig wat boomgaarden gezien met kersen etc. De eerste stop hadden we bij de Pannenkoekenbakker in Buren. Hier zijn we al vaker met de auto geweest, maar ook wandelend smaakte de pannenkoek prima. Bij Kerk-Avezaath hebben we nog een bankje gepakt. Het leuke van zo'n wandeltocht is dat je altijd wel mensen tegenkomt die spontaan een praatje met je gaan maken. Hier kwamen we een man tegen die en fietstocht aan het maken was en ook even op het bankje aan het uitrusten was. Na 20,8 km wandelen kwamen we aan bij Van der Valk hotel Tiel. Het is geen straf om daar te moeten slapen, alhoewel de gordijnen wel wat aan de lichte kant waren. Het was 's ochtends wel heel vroeg licht op de kamer. Hier zouden we twee nachtjes overnachten. 's Avonds lekker gegeten bij Grand Caf "Hart van de Betuwe". De dag daarna hadden we een rustdag. We hebben wat rondgefietst en 's avonds bij Van der Valk gegeten. Om daarna weer fris aan de derde wandeldag te beginnen.

Botel Aan Dek De derde dag ging naar Druten. Dit was de kortste etappe van de week met 14,88 km. Met de veerboot in Tiel staken we de Waal over naar Wamel. Via Beneden Leeuwen, waar we een lekker appeltaartje op hebben, en de dijk langs Boven Leeuwen, kwamen we aan in Druten. In Druten sliepen we in Botel "Aan Dek. Dat is een hotelkamer op een boot. Het is een oud bunkerschip dat is omgebouwd tot een horecaschip en het heeft 4 hotelkamers. We hadden een luxe kamer met bad op de kamer. Het schommelde af en toe wel, maar daar was je snel aan gewend. Op advies van de kokkin zijn we die avond gaan eten bij Grieks restaurant "Platia". Het was een prima advies. Het eten smaakte goed.

Hotel Hoogeerd Dag 4 ging van Druten naar Niftrik en was 17,74 km. Oorspronkelijk was hij iets korter, maar we hadden een afslag gemist en liepen daardoor iets om. En toen we bijna bij het eindpunt waren wilde Google ons over de autoweg sturen. Dat leek ons geen goed plan, waardoor we weer een stukje moesten omlopen. Maar goed dat de oorspronkelijke etappe wat korter gepland was. In Bergharen hebben we wat te eten gehaald bij een slager annex bakker annex buurtsuper. De supermarkt was uit het dorp verdwenen en de slager had toen maar broodjes en andere levensmiddelen aan het assortiment toegevoegd. Voor ons was het ideaal. We hebben verderop in het dorp aan een picknicktafel lekker kunnen lunchen. In Niftrik aangekomen konden we gelijk inchecken bij Hotel "Hoogeerd". Dit hotel Het ligt even buiten Niftrik, aan de Maasbanddijk, met zicht op een schitterende Maasplas. En ons uitzicht van onze kamer was op de Maasplas. Hier hadden we ook een rustdag ingelast, dus we zouden hier twee nachtjes blijven slapen.

De volgende dag zijn we op gehuurde fietsen naar Wijchen geweest. Er was braderie en het was verschrikkelijk druk. Het leek wel of heel Wijchen hiervoor uitlopen was. Daarna zijn we nog even naar Ravenstein gefiets en wat gelunched. Daar was het gezellig druk op het terras. We hebben beide dagen in het hotel gegeten. De bediening was wel vermakelijk. Een jonge dame kon de juiste tafelnummers maar niet vinden, waardoor je haar de hele tijd door het restaurant en de bar van het hotel zag dwalen.

Plasmolen Met de laatste wandeldag, dag 5, begonnen we ons op bekend terrein te begeven. Die dag was met 22,57 km de langste wandeldag, maar doordat het bekend was leek het helemaal niet zo lang. Het liep lekker weg. Via Balgoij en Nederasselt zijn we eerst naar Overasselt gelopen. Daar bleek een nieuwe Plus supermarkt gebouwd te zijn met daarbij een bakkerij/lunchroom. De bananensoes smaakte heerlijk. Vanaf Overasselt gingen we door naar Heumen, om vervolgens via de ons bekende paden door te lopen naar Mook en Plasmolen. We waren aangekomen op onze eindbestemming. In Mook werden we bij eetgelegenheid "De Dolfijn" al gespot door bekenden van de camping. Zij waren met de auto en daardoor eerder terug op de camping en hadden ons al aangekondigd. We werden warm welkom geheten. Al met al hebben we 95,5 km gelopen.

Deze actieve vakantie is mij wel goed bevallen. Je ziet heel veel van de omgeving, wat je normaal vanuit een auto niet zo snel ziet. Je bent even echt op vakantie. Je loopt je hoofd helemaal leeg. Een aanrader om ook eens te doen.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Storm in Nederland

IJsselstein - 21 februari 2022

De afgelopen dagen is Nederland geteisterd door drie stormen. Het begon woensdagavond en donderdagnacht met storm Dudley. Deze storm gaf al de nodige schade. Bomen waaiden om en dakpannen werden van huizen geblazen. Op vrijdag en zaterdagnacht kwam storm Eunice langs. Hiervoor werd langs de kustprovincies code rood afgekondigd. Daken werden van huizen en een voetbalstadion geblazen, 4 doden door omvallende bomen en vele ontwortelde bomen met de nodige schade aan huizen en auto's tot gevolg. In Cabauw werd de zwaarste windstoot gemeten; 145 km per uur. Zondagavond werd Eunice opgevolgd door Franklin. Deze bracht wel iets minder wind, maar door de vele toch al niet meer zo vast staande bomen gingen er toch wel weer veel om. Deze storm bracht ook heel veel regen met zich mee.

Bella         Bella
Hoogste windsnelheid (beaufort) Hoogste windstoot

De verzekeraars schatten de schade van deze drie stormen rond de 500 miljoen. Het is een record dat er zes dagen lang een storm staat in Nederland. Ik hoop dat we er nu weer even vanaf zijn. Op de camping waren een paar partytenten en een voortent kapot gewaaid. Van twee schuurtjes was het dakleer vakkundig deels verwijderd door Eunice. Wij hadden gelukkig zelf geen schade. Zowel thuis niet als op de camping niet.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Gelukkig Nieuwjaar!!

IJsselstein - 1 januari 2022

Voor iedereen die dit leest. Een gelukkig, gezond en vreedzaam 2022!!!!.

Gelukkig nieuwjaar

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Oudjaarsavond

IJsselstein - 31 december 2021

Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur. Tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Een jaar dat nog steeds in het teken stond van het coronavirus die veel ellende heeft gebracht en nog steeds niet onder controle is. Het jaar van de 1,5 meter afstand, elleboogjes geven in plaats van handen en van het thuiswerken. Een jaar geleden schreef ik dat er licht was aan het einde van de tunnel omdat men in januari zou beginnen met het vaccineren. We zijn inmiddels bezig met de derde vaccinatie (of booster) maar het virus is nog steeds niet onder controle en zitten we met Oud & Nieuw wederom in een lockdown. Volgend jaar beter. De overstromingen in juli in Zuid-Limburg heeft voor vele miljoenen euro's schade aangericht. De overstromingen veroorzaakten ernstige wateroverlast in onder andere de gemeenten Heerlen, Landgraaf, Kerkrade, Gulpen-Wittem, Valkenburg aan de Geul en Meerssen. Het centrum van Valkenburg heeft helemaal onderwater gestaan.

Oudjaarsavond 2021

Gelukkig zijn er dit jaar ook nog leuke dingen gebeurt. Zo zijn The Streamers opgericht om toch nog wat gezelligheid te brengen in de huiskamers. Heeft Nederland een record aantal medailles gewonnen op de uitgestelde Zomerspelen in Tokio. Er kwamen 36 medailles terug, waaronder 10 gouden. En Max Verstappen schreef historie door als eerste Nederlander het Wereldkampioenschap in de Formule 1 te winnen ten koste van Lewis Hamilton.

En zo op de laatste dag van het jaar hebben we nog een weerrecord te pakken. Het is de warmste 31 december ooit gemeten. Dit werd overigens vannacht al gehaald. Dus je hoeft je niet al te warm aan te kleden als je buiten Oud & Nieuw gaat vieren.

De oliebollen liggen al klaar en de champagne staat koud. Een leuke jaarwisseling iedereen (zonder vuurwerk dit keer) en tot volgend jaar. Hopenlijk wordt het een jaar waarin we weer lekker een terrasje kunnen pakken en gezellig bij elkaar komen.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Kerst 2021 met The Streamers

IJsselstein - 27 december 2021

De Kerstdagen zijn alweer voorbij. Wederom was het een Kerst met beperkingen door corona. De horeca, theaters en winkels dicht, beperkingen in het aantal bezoekers en andere vervelende maatregelen. Maar iedereen probeert er toch het beste van te maken en dat hebben wij ook gedaan. Het weer was beide Kerstdagen prima. Wel koud maar met een lekker zonnetje (vooral zaterdag). Dat was eerder in de week niet zo voorspeld. Het zouden eerst regenachtige dagen worden, maar dat is gelukkig meegevallen. We hebben heerlijk kunnen wandelen buiten. Tweede Kerstdag hebben wij 's avonds genoten van een concert van The Streamers. Hiervoor hadden we een stream gekocht waarmee we thuis het concert konden bekijken.

The Streamers
The Streamers

The Streamers is een Nederlandse gelegenheidsformatie die is opgericht tijdens de coronapandemie door Guus Meeuwis, Jan Lammers en Kraantje Pappie, om online gratis livestream-concerten te geven tijdens de lockdowns. De band, die bestaat uit een kleine twintig Nederlandstalige artiesten, debuteerde op 20 maart 2021 in Koninklijk Theater Carré. Er waren toen 1,8 miljoen kijkers. Het tweede concert werd als afsluiting van Koningsdag 2021 gegeven vanuit de Koninklijke Stallen bij Paleis Noordeinde. Hier waren toen 2,5 miljoen kijkers. Toen halverwege het jaar de lockdown ten einde kwam deden ze nog een afscheidsconcert. Deze werd op 29 mei vanuit De Kuip in Rotterdam gegeven. Hier keken toen 1,9 miljoen mensen naar. Hiermee leek een einde te komen aan The Streamers. Maar niets was minder waar. Door de lockdown die in december weer werd ingevoerd besloten The Streamers toch nog een keertje bij elkaar te komen voor een Kerstspecial vanuit de Winter Efteling. En het was, zoals bij alle concerten, weer een groot feest. Gewoon even lekker alle corona ellende vergeten en genieten van de muziek. Er keken gisterenavond 2,4 miljoen mensen. In verband met kerstmis ging een deel van de vrijwillige kijkersbijdragen naar Unicef. Van mij mogen ze ook blijven optreden als de lockdowns voorbij zijn. En dan live. Volgens Guus Meeuwis was dit echt te laatste....van dit jaar dan. Het enthousiasme is zo groot dat hij heeft afgeleerd om nooit te zeggen als het over The Streamers gaat.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Texel

IJsselstein - 14 oktober 2021

Vuurtoren van Texel Verleden week zijn we een midweek naar Texel geweest. Ik was er nog nooit geweest en wilde wel een keertje gaan kijken daar. Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland. Het De lengte van Texel is twintig km en de gemiddelde breedte acht km. Wij hadden een Landal huisje op het park "Landal Beach Park Texel". in De Koog. Dit is een net park en we hadden een heel mooi huisje. Mooie keuken, badkamer met bubbelbad en een gezellige houtkachel. We hadden die dagen best mooi weer. Heel veel zon gehad. We hebben n middag regen gehad. Dus dat valt heel erg mee voor oktober. We zijn de bezienswaardigheden en dorpjes afgereden. Naar de vuurtoren op de kop van het eiland en de dorpjes De Cocksdorp, Oosterend, Nieuweschild, Den Burg en Den Hoorn. Dat laatste dorpje hebben we vanuit De Koog met de fiets gedaan. De Koog en Den Burg zijn de grootste dorpen op het eiland. De Koog is een echte badplaats met een leuk straatje met allerlei restaurantjes, cafés en winkeltjes. En je loopt zo naar het strand. Oudeschild bleek ook een heel leuk havenstadje te zijn.

Eén van de leukste dingen op Texel vond ik toch "Ecomare". Ecomare combineert opvang van zeehonden en vogels met een natuurmuseum en zeeaquarium. Het is mooi om te zien hoe die zeehonden worden opgevangen en hoe klein ze soms ook nog zijn. De zeehondjes gaan eerst naar een quarantainehuis om aan te sterken als ze ziek en verzwakt zijn. Daar zijn allemaal kleine hoekjes met baden vloerverwarming en warmtelampen zodat ze hun energie helemaal kunnen gebruiken om op te knappen. Zodra ze wat opgeknapt (en minstens 15 kg.) zijn gaan ze naar een klein buitenbad. Als dat ook goed gaat gaan ze weer naar een groter bad totdat ze weer uitgezet kunnen worden. Maar dan moeten we wel minstens 30 kg. wegen. Dit duurt gemiddeld zo'n maand of drie. Wij zagen daar Bella in het kleinere buitenbad dobberen. Ze lag rustig met haar oogjes dicht te genieten van het mooie weer. Bella was op 1 september bij de opvang binnen gekomen nadat ze zeer verzwakt op het strand was gevonden. Ze woog 9,8 kilo. Dat was veel te weinig voor een zeehondje van ongeveer 8 weken. Maar ze was in die weken al aardig gegroeid en zwom al in het kleine buitenbad. Nog wat weken erbij en ze kan de zee weer in.

Bella
Bella

Maar Texel is heel goed bevallen. De tocht met de veerboot gaat ook goed. Alles gaat vloeiend en het is goed geregeld. Op de heenweg hadden we een perfecte aansluiting. We kwamen om 13:58 aanrijden en om 14:00 vertrok de boot. Beter kan je het niet timen. Op de terugweg moesten we even een half uurtje wachten. Maar in 20 minuten ben je aan de andere kant.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Alternatieve Airborne wandeltocht 2021

IJsselstein - 19 september 2021

Op 4 september 2021 zou de 74ste Airborne wandeltocht gehouden worden, maar door de coronamaatregelen is deze ook dit jaar afgelast. Er was wel een mogelijkheid om de alternatieve Airborne wandeltocht te lopen tussen 2 augustus en 26 september 2021. Wij hebben onze alternatieve Airborne wandeltocht gisteren gelopen. We hebben er een route van 18,3 km. We hebben wel in de gedachtenis van de herdenking van de Tweede Wereldoorlog een route uitgestippeld. We zijn langs monumenten en begraafplaatsen gelopen in de omgeving van Mook, Molenhoek en Groesbeek. We zijn als eerste naar de Mook War Cemetery gelopen, een klein stukje van de plek waar we gestart zijn.

Mook War Cemetery is de laatste rustplaats voor 322 gesneuvelde militairen uit de Tweede Wereldoorlog, gelegen in de Nederlandse gemeente Mook en Middelaar. De erebegraafplaats wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. De 322 gesneuvelde komen uit vijf verschillende landen, te weten:

- Verenigd Koninkrijk (297)
- Polen (11)
- Canada (10)
- Australi (3)
- Nieuw-Zeeland (1).

Voor het ereveld staat het Cross of Sacrifice, gemaakt van Portland-natuursteen. Hierop is een metalen zwaard bevestigd.

Mook War Cemetery Mook War Cemetery
Mook War Cemetry, Cross of Sacrifice Mook War Cemetry, ereveld

Daarna zijn we doorgewandeld naar Groesbeek. Naar Groesbeek Canadian War Cemetery. Groesbeek Canadian War Cemetery is de laatste rustplaats voor 2619 militairen die sneuvelden in de Tweede Wereldoorlog, vooral Canadezen. De oorlogsbegraafplaats wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. Aan het begin staat het Memorial, een wand van witte natuursteen die alle namen bevat van soldaten die vermist zijn nadat in augustus 1944 de Franse rivier de Seine was overgestoken. Dit zijn 1.047 namen (942 Britse soldaten, 102 Canadese soldaten, twee soldaten uit Zuid-Afrika en één Britse piloot). Boven op de gedenkmuur staat de latijnse tekst: PRO AMICIS MORTUI AMICIS VIVIMUS dit betekent Wij leven door in de harten van de vrienden voor wie wij stierven. Op de kop van het ereveld staat het Cross of Sacrifice, een van portlandsteen gemaakt kruis met daarop een metalen zwaard. Van de militairen die in Groesbeek begraven liggen zijn er 2598 geïdentificeerd.

- 2331 militairen uit Canada (2190 van de landmacht 141 van de luchtmacht)
- 256 militairen uit het Verenigd Koninkrijk (3 van de marine, 213 van de landmacht, 40 van de luchtmacht)
- 3 militairen uit Australi (luchtmacht)
- 3 militairen uit Belgi (landmacht)
- 2 militairen uit Polen (landmacht)
- 1 militair uit Nieuw-Zeeland (luchtmacht)
- 1 militair uit Rusland (landmacht), - 1 militair uit Nederland (landmacht, commando)
- 1 militair uit Joegoslavi (landmacht)

Daarnaast liggen er 21 gesneuvelde militairen uit het Verenigd Koninkrijk en Canada van wie de naam niet bekend is. De inrichting van Britse erevelden is uniform in alle 140 landen waar de Commonwealth War Graves Commission verantwoordelijk is voor het onderhoud van de oorlogsgraven.

Groesbeek Canadian War Cemetery Groesbeek Canadian War Cemetery
Groesbeek Canadian War Cemetery, Memorial Groesbeek Canadian War Cemetery, ereveld

Groesbeek Canadian War Cemetery
Groesbeek Canadian War Cemetery, Cross of Sacrifice

Het blijft altijd heel indrukwekkend om al die graven te zien. Zoveel jonge mensen die omgekomen zijn bij de bevrijding van Nederland. Dat is iets om altijd te blijven herdenken.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Grand Prix Formule 1 van Nederland

IJsselstein - 6 september 2021

De Grand Prix van Nederland is een race uit de Formule 1 die tussen 1952 en 1985 dertig maal gehouden werd. Na een afwezigheid van 35 jaar zou de race in 2020 terugkeren op Circuit Zandvoort. Door de coronamaatregelen werd de race vorig jaar geannuleerd. Maar gisteren was het eindelijk zover. Na 36 jaar was er weer een Formule 1 race op het circuit van Zandvoort verreden. In 2019 en 2020 is het circuit helemaal verbouwd ter voorbereiding op de Formule 1 race. Hoewel vanwege de nog steeds geldende coronamaatregel de tribunes niet volledig gevuld mochten worden is het een spektakel geworden waarover met in het buitenland over spreekt. Max Verstappen neemt met deze overwinning de leiding over van Lewis Hamilton in de WK-stand.

En hoe mooi was het ook dat Max Verstappen op zaterdag Pole Position wist te bemachtigen en zondag de race won. Voor eigen publiek. Het publiek ging helemaal uit zijn dak. Max Verstappen is de eerste Nederlander die de Grand Prix van Nederland gewonnen heeft. Hij schaart zich hiermee in het rijtje van Nikki Lauda, Alain Prost, Jackie Stewart en Jim Clark. Jim Clark is recordhouder met vier overwinningen in Nederland. Mocht de Grand Prix van Nederland weer vaker verreden gaan worden (ik hoop het wel), dan kan Max Verstappen misschien wel een poging wagen om dit te gaan overtreffen. Hij is nog jong.

Max Verstappen in Zandvoort
Winnaar Grand Prix Formule 1 van Nederland, Max Verstappen

De volgende race is in Italië volgend weekend, maar eerst nog even hiervan genieten.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Lente in februari

IJsselstein - 22 februari 2021

Gisteren was het de warmste dag sinds de eerste meting in De Bilt. Het werd 16,9 graden. Het oude record stond op 14,5 uit 1990. Wat een verschil met een week terug. Toen zaten we nog met sneeuw, ijzel en kou. Nu kon je bijna zonder jas in het zonnetje zitten. Hoewel het er vorig weekend wel heel mooi uit zag, gaat mijn voorkeur toch naar het warmere weer. Zaterdag hebben we bij Nijmegen even door de Ooijpolder gewandeld. Het leek net lente, terwijl het toch nog pas februari is. Het kan nog steeds alle kanten op gaan met het weer, dus geniet er nog maar even van deze week.

Zicht op Nijmegen vanuit Ooijpolder
Zicht op Nijmegen vanuit de Ooijpolder

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Laatste winterdag (hoop ik)

IJsselstein - 14 februari 2021

Vandaag was het voorlopig de laatste winterdag van dit winterseizoen. Na een week van sneeuw en kou gaat het vanaf morgen flink dooien. Deze week bleef de sneeuw die vorig weekend gevallen was overal liggen. Op de camping zijn er vier nachten onder de -10 graden geweest zag ik gisteren op mijn weerstation. Het koudste was het afgelopen vrijdag op zaterdag nacht. Toen heeft het -13,4 graden gevroren. Gisteren zijn we in de omgeving rond gaan wandelen en hebben we mooie plaatjes kunnen schieten.

Sneeuw omgeving Plasmolen Sneeuw omgeving Plasmolen
Schildersweg, Plasmolen Uitzicht richting De Diepen

Sneeuw omgeving Plasmolen Sneeuw omgeving Plasmolen
De Jansberg De Jansberg

Sneeuw omgeving Plasmolen Sneeuw omgeving Plasmolen
De Jansberg Vijver bij oud Hotel de Plasmolen

Sneeuw omgeving Plasmolen IJs in IJsselstein
De Siep IJs achter ons huis

Nu we dit moois hebben gehad mag het van mij wel weer lente worden. Maar in Nederland weet je het nooit.

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Winter in Nederland

IJsselstein - 8 februari 2021

We hebben er even op moeten wachten, maar het is nu echt winter in Nederland. Gisteren viel er in delen van het land tot 30 cm sneeuw. We waren op de camping maar voor we naar huis konden rijden moesten we wel even een zetje krijgen om uit de sneeuwmassa weg te komen. We hebben er een stuk langer over gedaan dan normaal om thuis te komen. De komende week kan het tot -14 graden gaan vriezen 's nachts. Brrr. Maar dit winterweer levert wel mooie plaatjes op.

Sneeuw op de camping Sneeuw op de camping
Camping De Geuldert Camping De Geuldert

Een witte wereld Sneeuw in IJsselstein
Onderweg naar huis De stoelen op het dakterras

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Gelukkig Nieuwjaar!!

IJsselstein - 1 januari 2021

Voor iedereen die dit leest. Een gelukkig, gezond en vreedzaam 2021!!!!.

Gelukkig nieuwjaar

Wil je een reactie kwijt?.....email mij!

Voor weblogs van de vorige jaren, ga naar:
Oude weblogs